fbpx

Pravilno čiščenje in nega tačk po sprehodu

By 29. oktobra, 2020 15 novembra, 2020 NEGA

Časi so takšni, da je res potrebno zelo skrbeti za higieno. Ne samo pri ljudeh, tudi pri naših kužkih 🐕. Mi si skrbno umivamo roke, saj se dotikamo različnih površin. Pri kužkih je pa še huje, še posebej pri tačkah.
Njihove tačke🐾🐾🐾🐾 tačkajo po tleh, kjer mrgoli bakterij,🦠 virusov in ostale nesnage! – Ste kdaj pomislili na to, kaj vse vaši kosmatinci pohodijo na sprehodu – pljunke, urin drugih psov… 

S takšnimi tačkami potem zakorakajo v naše prostore in k nam zanesejo nesnago s tačk.

Zakaj je sploh potrebno redno čiščenje tačk?


Si predstavljate, da kuža stopi na pljunek?! In nato doma skoči na vašo posteljo?🤦‍♀️Raje ne, kajne?

Zato pa je nujno, da poskrbimo tudi za čistočo njihovih tačk! Ena minuta vašega časa za pravilno nego vašega kosmatinca odtehta veliko več minutam pri veterinarju! Zato je res pomembno, da redno čiščenje tačk, postane vajina rutina 👍
Naše milo za tačke in sprej za čiste tačke sta pravi odločitvi v boju proti nesnagi na tačkah. Narejena sta iz 100% naravnih snovi, tako da tačkam ne škodujejo, temveč jih očistijo, negujejo in ščitijo.

Ni dovolj, da po sprehodu tačke umijemo le z vodo, saj samo z njo ne očistimo tačk 100%, prav tako pa voda izsušuje. Lahko pride do pordele in razpokane kože, ki je idealna za gojišča bakterij.

Ste skrbniki belih kužkov morda opazili pordelo kožo na tačkah, med prsti, na trebuščku? Da ne bo več takšna, uporabite naše naravno in negovalno milo, saj kožo nežno očisti, ne izsuši in neguje.

Seveda tačk ni potrebno umivati po prav vsakem sprehodu. No, razen, če je kuža zakorakal v neželeno 😉

Dovolj je, da se za čiščenje tačk uporabi sprej za čiste tačke. S sprejem bo postopek čiščenja hitrejši, tačke bodo čiste, negovane in zaščitene. Dokazano je, da izbrana eterična olja nudijo protivirusno in antibakterijsko zaščito na naraven način.
Zvečer, ko opravita zadnji sprehod in prideta domov, pa le umijta tačke z milom za tačke👍


Še posebej to priporočamo vsem mestnim kosmatincem 🙂