fbpx

PRAVILNA PASJA HIGIENA V ČASU KORONA EPIDEMIJE

By 22. marca, 2020 18 oktobra, 2020 NEGA

V času, ko se je tudi pri nas pojavil koronavirus covid-19, so nas prisilili, da skrbimo za čistočo še bolj kot smo do sedaj.
Obvezno umivanje in razkuževanje rok, ko pridemo domov, je postalo nuja. Pa ne samo rok! Dejansko moramo skrbeti za kompletno higieno še bolj. Ker je vrag odnesel šalo!
Kaj pa naši štiri nožni prijatelji? Pomembno je, da poudarimo, da psi niso prenašalci korona virusa, vendar je pomembno, da ne pozabimo na ohranjanje njihove higiene.  Še toliko bolj, ker nimajo čevljev, tako kot mi in se doma ne preobujejo v copate. In ker so od nas odvisni.
Mi smo tisti, ki moramo poskrbeti za njihovo čistočo in zdravje.
dog paw

 

S svojimi tačkami hodijo po travi, blatu, kamnih, asfaltu, tlakovcih. Povsod so nečistoče in bakterije.
In sedaj še zloglasni koronavirus. Ta je še posebej zoprn, če naš tačko stopi na pljunek.
In v tem času jih je ogromno. Prehajamo iz zime v pomlad, prehladov je več, pljuvanja po tleh tako posledično tudi.
Pljunek je lahko obogaten s koronavirusom, naš ljubljenček ga prav z lahkoto prinese v našo hišo oziroma stanovanje.
In če ima navado skakljati po kavčih in postelji? Hja, potem nam lahko trda prede.

📍Glede na poročila SZO raziskave kažejo, da koronavirusi (tudi SARS-CoV-2) preživijo na površinah ( tudi na asfaltu) nekaj ur do več dni, zato sta za zamejevanje izbruhov zelo pomembna higiena in redno čiščenje.

Njihove tačke je potrebno po vsakem sprehodu očistiti!

KAKO PRAVILNO OČISTITI TAČKE?

1. UPORABA PASJEGA MILA ZA POPOLNO ČISTOČO
Če ste se sprehajali po mestu, oz. tam, kjer mislite, da je lahko kuža pohodil kaj česar ne bi smel priporočamo, da tačke najprej umijete z naravnim milom. (tako kot strokovnjaki priporočajo pri ljudeh, da za popolno higieno ni dovolj, da roke umijemo samo z vodo temveč moramo uporabiti milo – isto velja pri živalih)
Zakaj ni dovolj, da si tačke ali roke umijemo samo z vodo si lahko pogledate na tem posnetku, ki smo ga prirpavili za vas: KLIKNI NA LINK

Ker smo primorani zaradi situacije pasje tačke umivati bolj pogosto kot po navadi, poskrbite, da je milo, ki ga uporabljate nežno in primerno za pasje blazinice, saj ne želite v tem času še iskati pomoč veterinarjev, zaradi izsušenih in razpokanih blazinic.
Še posebno bodite pozorni na izbiro mila pri mladičkih. Izberite tista mila, ki so nežna, vlažilna in ne izsušijo kože. ( za njih priporočamo mila iz  deviškega oljčnega olja).

LINK-PONUDBA NARAVNIH PASJIH MIL

 

 

2. SPREJ ZA ČIŠČENJE TAČK


Seveda je milnica in voda super zadeva, a kaj ko umivanje tačk traja. Naši kosmatinci s takšnim dejanjem niso ravno zadovoljni, kajne? Še posebej mačke niso navdušene nad kopelmi.
Zato priporočamo, da takrat, ko ste se odpravili le na bližnji travnik opraviti nujno potrebo uporabite le sprej za čiščenje tačk in ne mila.
Sprej za tačke naj ima v prvi vrsti čistilen učinek, hkrati pa naj ta neguje in zaščiti blazinice.
Veliko eteričnih olj ima dokazano antibakterijsko in protivirusno delovanje, zato izbirajte tiste naravne izdelke, so obogateni z eteričnimi olji, saj boda ta tako zagotovila protivirusno in antibakterijsko zaščito na naraven način!

ČISTE TAČKE

LINK-PONUDBA IZDELKOV ZA NEGO

POZOR: VETERINARJI STROGO ODSVETUJEJO, DA PRI ČIŠČENJU TAČK UPORABLJAJTE ALKOHOLNE RAZTOPINE IN SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJO, KI SO NAMENJENA LJUDEM! SAJ BODO TA POPOLNOMA IZSUŠILA IN POŠKODOVALA BLAZINICE VAŠIH KUŽKOV!

 

3. UPORABA NEGOVALNIH OLJ

Dejstvo je, da z vsakim tuširanjem (pa čeprav le tačk in trebuščka)  iz njih spiramo olja, ki so njihova naravna zaščita. Zato priporočamo, da 1x dnevno nanesete na izpostavljene dele, ki jih čistite po večkrat na dan ( tačke, trebušček) negovala olja ali losjone, ki povrnejo kužkom njihovo naravno ravnovesje.

LINK-NEGA ZA RAZPOKANE BLAZINICE

📍Glede na poročila SZO raziskave kažejo, da koronavirusi (tudi SARS-CoV-2) preživijo na površinah ( tudi na asfaltu) od nekaj ur do več dni, zato sta za zamejevanje izbruhov zelo pomembna higiena in redno čiščenje. Kar pomeni, da v primeru, ko pridete iz sprehoda in ne očistite kužku tačk, obstaja verjetnost, da tako vnesete virus v vaš dom, kljub temu, da ste sebe dobro razkužili.