fbpx

Zakaj so letos bolhe tako razširjene?

By 19. oktobra, 2020 15 novembra, 2020 NEGA, Nekategorizirano

  Bolhe – zakaj so letos še toliko bolj nadležne

 

Veterinarji pravijo, da je letošnje leto leto bolh, zato bodite v času jesenskih temperatur in vlažnega ozračja še toliko bolj pozorni, saj  bolhe še bolj privablja “varno zavetje vašega ljubljenčka” 

 

Ko najdete bolho na vaši živali pomeni, da jih je vsaj 10x toliko že v prostoru. Bube bolh v okolici preživijo do 6 mesecev, žival pa je tako neprestano izpostavljena okužbi iz okolice. Zato je za preventivo pred bolhami potrebno skrbeti celo leto.

Bolhe žival ugriznejo tudi večstokrat v enem dnevu, kar povzroča zelo neprijetno draženje in srbenje. Zelo pogosto se razvije alergija na bolšjo slino, ki je v veterinarski praksi najpogosteje opisana alergijska reakcija pri psih in mačkah. Bolhe prenašajo tudi trakuljo, ki ni nevarna le za pse in mačke, ampak tudi za ljudi. 

Bolhe je težko popolnoma odpraviti, kar je posledica njihovega zapletenega razvojnega kroga. Vendar ko ljubljenčka napadejo bolhe ali drugi zajedalci, je prvi in najpomembnejši korak kopanje psa s primerno izbranim šamponom. Naravne učinkovine 7 rastlin v trdem šamponu Yanika bodo pripomogle k temu, da se zajedalcev rešite hitro in učinkovito. Šampon pustite učinkovati vsaj 10min zato, da se odstranijo iztrebki bolh (prepoznali jih boste kot majhne črno-rjave pikice, ki lahko povzročajo srbečico pri psu) in bolhe (se zadušijo v peni). Nato še svež kožušček poškropite z razpršilom in 7 rastlin, ki bo pripomoglo, da bolhe, ki so morebiti še v stanovanju ponovno ne pridejo na psa

Ali ste vedeli: Neemovo olje in limonin evkaliptus sta poznana kot ena najboljših naravnih insekticidov proti  bolham, pršicam, klopom

 

KLIK DO PAKETA ZA POPOLNO ZAŠČITO PRED BOLHAMI IN DRUGIMI ZAJEDALCI