Akcija!

DIVJAČINSKI NJOKCI

3,99 

Kategorija:
“DIVJAČINSKI NJOKCI” 100 G (VELIKOST S)

Sestavine: Meso divjega prašiča 36%, polnozrnata pirina moka 47%, sladki krompir 14%, divjačinska juha 2%, česen, peteršilj.

Povprečne vrednosti na 100g izdelka: 375kcal, ogljikovi hidrati 58g, beljakovine 19g, prehranske vlaknine 8g, skupne maščobe 7g.
BREZ JAJC. Brez dodane soli in sladkorja. Brez dodanih ojačevalcev okusa.

Divjačina: Meso divjadi ima v primerjavi z mesom domačih živali visokovredne beljakovine, ki imajo naravnost odlično razmerje med aminokislinami, na primer med lizinom in argininom, potem med lizinom in triptofanom … Zaradi tega se aminokisline iz divjačine zelo hitro vgradijo v našo mišično maso in so izredno primerne za vse, ki jih še posebej potrebujejo za rast, okrevanje po bolezni in okrepitev telesa ter dober imunski sistem. Zaradi omega 3 in glutaminske kisline je divjačina tudi zelo primerna za možgane in inteligentnost. Zaradi dobrega razmerja med omega 3 in omega 6 je zlasti jelenje meso koristno, ko zabolijo kosti. Divjad, ki se prosto pase v naravi in izbira hrano, pridobi obilo konjugirane linolne kisline (CLA), ki ima po raziskavah dokazane zdravilne lastnosti in zavira celo raka. V divjačini je manj nasičenih maščob ter skoraj 75 odstotkov večkrat nenasičenih, med njimi je zelo visoka vsebnost maščobnih kislin omega 3. Največ omega 3 ima poljski zajec, in sicer 22,9 odstotka, srna 15 odstotkov in jelen 13 odstotkov. Za divjačino je značilna široka navzočnost mineralov in vitaminov ter manj ogljikovih hidratov in maščob. Med minerali izstopajo cink, selen, tudi železo, kalij in mangan. Med vitamini je vrsta vitaminov skupine B, med njimi je največ B3 za boljše spanje.

Ajdova moka: Beljakovine ajde so kakovostnejše od beljakovin pšenice, soje ali mesa, po aminokislinski sestavi pa jih prekašajo samo beljakovine kokošjega jajca. Ima uravnovešeno aminokislinsko sestavo beljakovin, njene beljakovine pa skupaj s počasi prebavljivim škrobom prispevajo k nižanju holesterola v krvi. Ajdova zrna so tudi bogat vir vitaminov skupine B. V zunanjih plasteh ajdovega zrna je večina mineralnih snovi in flavonoidov. Je pomemben vir tudi drugih elementov, kot so baker, magnezij in selen. Rutin in drugi flavonoidi so naravni antioksidanti, ki delujejo protibakterijsko in preprečujejo, da bi se seme pokvarilo. Flavonoidi imajo v telesu pomembno varovalno vlogo, saj zmanjšujejo škodo, ki bi jo povzročilo sevanje in prosti radikali, ki lahko povzročijo raka. Ajda ne vsebuje glutena.

Rok uporabe: 4 mesece

NARAVNI PASJI PRIBOLJŠKI NAREJENI Z LJUBEZNIJO, BREZ DODANEGA SLADKORJA, SOLI, UMETNIH BARVIL IN KONZERVANSOV.