ZIMSKA Zaščita za blazinice in smrček ( za kužke in mucke)

9,60 

-vlaži – nahrani – zaščiti

Vaši ljubljenčki  so vsakodnevno  izpostavljene različnim  zunanjim vplivom, zato smo razvili 100% naravno pršilo, ki nudi popolno zaščito tačk, predvsem blazinic in smrčka. Skrbno izbrana mešanica negovalnih olj blazinice nahrani, neguje in preprečuje razpoke ter tako nudi popolno zaščito. .

Yanika je v obliki pršila in ne mazila, ne vsebuje voska in vazelina, zato se hitro vpije, ne masti, ne pušča mastnih madežev in ne drsi. 

Pršilo ne vsebuje eteričnih olj, zato je primerno tudi za nego suhega smrčka, saj ne draži in ne povrzoča kihanja.

Uporaba: po sprehodu tačko očistite (priporočamo sprej za čiste tačke) in nanesite Yaniko ter dobro vtrite v kožo.

Sestavine: kokosovo olje, jojobino olje, arganovo olje, vitamin E, olje ognjiča, prečiščena voda

 

Kategorije: , ,

Opis sestavin

KOKOSOVO OLJE: Kokosovo olje vsebuje kup dobrih stvari – v njem boste poleg kaprinske in kaprilne maščobne kisline našli še miristinsko in palmitinsko. Vse skupaj imajo super vlažilne učinke na kožo. V olju so ohranjene tudi njegove druge hranilne snovi in naravni antioksidanti. Zaradi svoje posebne strukture je izjemno lahko olje, ki se hitro absorbira v kožo, ne zapira por in čudovito neguje tudi najbolj občutljivo kožo. Na kožij ustvarja zaščitni sloj in pomaga zadrževati vlago v koži. Rezultate je gladka koža, odlično pa se obnese tudi za nego suhe in poškodovane dlake.

JOJOBINO OLJE: Jojobino olje je bogato z vitaminom E in antioksidanti, ki varujejo kožo pred zunanjimi vplivi. Olje se razlikuje od vseh ostalih rastlinskih olj, saj je po sestavi pravzaprav tekoči vosek, ki je zelo podoben kožnim sestavinam in se lepo porazdeli in vpije v kožo. Pomaga vzpostaviti njeno naravno ravnovesje kože. Koži pomaga vzdrževati kislinsko-lipidni plašč kože, ki vzdržuje vlago v zgornjih plasteh in tako poskrbi za optimalno mikrofloro na njeni površini. Koža je po uporabi mehkejša in vlažnost uravnana. Ne povzroča alergij in je primerno za nego občutljive in problematične kože, gladi brazgotine in pomirja razdraženo kožo.

ARGANOVO OLJE: Arganovo olje, imenovano tudi rumeno zlato, se za nego uporablja že tisočletja. Zaradi visoke vsebnosti vitamina E deluje kot močan antioksidant in zavira staranje, prav tako pa uničuje glivice in bakterije. Vsebuje 80 % omega-6-maščobnih kislin, nevtralizira proste radikale in ščiti vezivna tkiva, aktivira kisik v celicah.
Analize so pokazale, da arganovo olje vsebuje fitosterole, ki so še posebej učinkoviti pri blaženju problematične kože. Neguje suho, lomljivo dlako brez leska.

VITAMIN E: Vitamin E je močan antioksidant in nepogrešljiv dodatek vsem kozmetičnim izdelkom za nego kože in dlake. Pomaga zaščititi kožo pred prostimi radikali ter ohranjati zdravo ravnovesje v koži. Prodira globoko v celice, spodbuja zdravljenje ran in zmanjša škodo, povzročeno zaradi UV žarkov. Prav tako je močan vlažilec.

OGNJIČ: Zaradi svojih zdravilnih učinkovin spada ognjič med zelo dragocena zdravilna zališča in je zaradi tega zelo cenjen v kozmetiki, saj ne draži kože, njegove zdravilne učinkovine pa pomagajo proti alergijam, za večjo odpornost kože, za zdravljenje vseh vrst ran, opeklin, ureznin in ozeblin, pikov insektov.

ALOE VERA: Aloe vera ščiti kožo (in rane) pred zunanjimi dražljaji, zavira rast bakterij, obenem pa kožo hladi.
VANILIJA: V aromaterapiji se ceni vanilija, ker s svojim balzamično-sladko-toplim vonjem izzove dobro počutje. Njen vonj sprošča, pripomore k psihični uravnoteženosti, omili stres.